Gepost op

De Ugg Boot Craze van de vroege jaren 2000, As Remembered by Vogue

Er was een tijd dat Ugg-laarzen gekoesterde waren waren. In het begin van de jaren 2000 waren ze de mode-equivalenten van Beanie Babies of Tickle Me Elmo in termen van fanatieke volg en recordbepalende uitverkoopcijfers. Voorafgaand aan de ontwerper Crocs en FitFlops die vandaag als “cool” worden beschouwd, Goedkope UGG schoenen
waren Uggs zowel de meest begeerde als hoogst bespotte schoen tijdens mijn vroege middelbare schooljaren. Ik herinner me dat ik pre-TMZ paparazzi-opnamen zag van Kate Hudson en Kate Moss die ze droeg, de eerste met een boho-jurk en de laatste met een spijkerbroek. Het was een van die momenten dat je tegen jezelf zegt: “Er is absoluut geen logische reden waarom ik van deze houd en deze nodig heb, maar dat doe ik echt, echt.” Even herinnerde ik me dat een gigantische stapel Beanie Babies gevuld was in de logeerkamer van ons huis. Het was een kortstondige praktische gedachte voor een 15-jarige.

 Ze gaf toe en ik wandelde met mijn eerste paar: de klassieke kalfslengte Uggs met lichtbruine rand aan de buitenkant. Kate Hudson had precies dezelfde.
Ze gaf toe en ik wandelde met mijn eerste paar: de klassieke kalfslengte Uggs met lichtbruine rand aan de buitenkant. Kate Hudson had precies dezelfde.

Niet lang nadat ik foto’s van Paris Hilton en de Olsen-zussen in Uggs ontdekte, dwong ik mijn moeder me naar een kleine boetiek aan de noordkant van Chicago te brengen – een van de weinige lokale winkels die het merk droeg voordat het groot werd in de Verenigde Staten. VS Haar voorhoofd werd de hele tijd verhoogd en ze vroeg zich waarschijnlijk in stilte af waarom ik iets op mijn benen wilde hebben waardoor ik eruitzag dat ik in Alaska hondensleden reed. “Omdat ze cool zijn!” Ik spuugde terug naar haar met het vuur en de woede van de adolescentie. kopen dames ugg Classic Ze gaf toe en ik wandelde met mijn eerste paar: de klassieke kalfslengte Uggs met lichtbruine rand aan de buitenkant. Kate Hudson had precies dezelfde.

De volgende dag kleedde ik me voor school aan. Ik trok een geplooide Burberry-rok met tartan aan, een poloshirt en mijn versleten Uggs, de schoen rolde naar boven, net als die van Kate. Op sommige ochtenden die ik over onhandig geknipte bootleg-jeans of -achtige prinses Paris had gesleept, gebruikte ik ze om mijn Juicy Couture trainingspak te accessoreren. Deze garderobe cyclus duurde ongeveer een jaar of zo totdat, zoals onvermijdelijk, ik uit mijn Ugg-fase groeide. Tegenwoordig is er een grote, glimmende stand-alone Ugg-winkel aan de overkant van de straat waar mijn moeder woont en het merk biedt nu tassen, dekens, kleden en kleding aan. Het label heeft het afgelopen decennium een ​​lange weg afgelegd, en hoewel ik nu misschien terugdenk aan mijn korte tienerinteresse met Ugg-laarzen als een nieuwe ontmoeting met een rage, moet ik toegeven dat ik weer een paar wil hebben. De badstof-sweatpants zijn al lang verdwenen en dat geldt ook voor de geplooide minirokjes, maar misschien geef ik het fuzzy-schoeisel nog een kans. En wie weet, misschien zal de huidige lelijk-chique schoengekte op de landingsbaan aanleiding zijn voor Ugg-vernieuwingen van merken als Balenciaga of Christopher Kane. Ik heb ze misschien niet echt, echt nodig zoals vroeger, maar er is nog steeds dat bepaalde iets over hen dat ik wil, rationeel of niet.

Hieronder herinneren nog een paar Vogue-stafmedewerkers zich over hun eerste ontmoetingen met een Ugg-boot.

“Ik herinner me mijn eerste paar niet meer, maar ik herinner me dat ik zo lang mogelijk tegen ze aanhad. (Ik bezweek vroeg aan Juicy joggingbroek en Soffe short met de heupriem naar beneden gedraaid, maar bij Uggs trok ik de lijn.) Het eerste paar dat ik me duidelijk herinner was op kostschool. Omdat het New Hampshire was en bevroor, maar dat kan een vaag geheugen zijn – St. Paul’s was echt meer een shearling-lined L.L.Bean boot plaats, zoals Uggs verstrekt naast geen tractie op ijs, en werd nat en vochtig in de sneeuw, en dat waren de omstandigheden van november tot april. Ik herinner me dat ik eerst de zwarte kreeg, uit een drang om anders te zijn en minder duidelijk ‘Ugg’. Ironisch genoeg werden ze bedekt met sneeuw en zout en zagen ze vreselijk snel, veel sneller dan de normale kastanjekleur. Ik herinner me dat ik het toenamachtig geschoren paar van de toenmalige beste vriend had, dat ze af en toe heel lief droeg met de floppy rokken en tanktoppen van het tijdperk, maar dat er enorm uitzag toen het naar mijn veel grotere voeten werd vertaald, en in een poging om anders te zijn (opnieuw), ging met de lichtste kleur, wat een andere fout was. Zoals ik me herinner, droeg ik ze alleen echt van en naar het ontbijt of de squashbanen en toen ik echt lui (of heel koud) was, wat ook schoolbroek en patagonië fleeces betekende. Soms droeg ik ze op weg naar een maaltijd, een formele avondmaaltijd op school die een paar keer per week plaatsvond. We schopten ze in de hal met onze jassen en schakelden in voor het avondeten.

Ik heb onlangs geherinvesteerd in een paar en draag ze ‘s morgens vroeg bij hondenrennen. Je zult opgelucht zijn om te weten dat ik deze keer ging voor de klassieke (lange, kastanje) variëteit. Soms is iets met een reden populair. “- Alessandra Codinha, Vogue Culture Editor

kon ik de bovenkant van mijn mobiele telefoon naar buiten glijden zonder dat iemand het merkte en mijn teksten controleerde
kon ik de bovenkant van mijn mobiele telefoon naar buiten glijden zonder dat iemand het merkte en mijn teksten controleerde

“Ik kreeg mijn eerste paar Uggs rond de leeftijd van 14. De reden voor de aankoop was dat ik ze na de danspraktijk kon dragen, maar ze werden al snel een normale school, na school, in het weekend. . . vrijwel altijd. Het grote voordeel van een tiener zijn in de vroege jaren was dat de opkomst van Uggs samenviel met zowel de opkomst van boot-cut jeans en felgekleurde slider-telefoons. Mijn truc was dus: vouw mijn jeanmanchetten in een zorgvuldige origami zodat ze in de Ugg-laarzen kunnen worden gestopt en plaats dan mijn limoengroene Verizon-chocoladetelefoon in de binnenkant van mijn rechterschoen. Toen ik mijn benen over mijn linkerhand kruiste onder mijn bureau, kon ik de bovenkant van mijn mobiele telefoon naar buiten glijden zonder dat iemand het merkte en mijn teksten controleerde. Ik zou die zet vandaag nog steeds gebruiken, maar het werkt niet zo naadloos met een iPhone 8S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *